Sunday, December 22, 2013

Lancôme Lotte Shopping Avenue Grand Opening

Few weeks ago, I was invited by Lancôme to join the celebration of the grand opening Lancôme LOVE counter. Actually this counter has already opened since Lotte Shopping Avenue (LOVE) opened for public (tbh I came to LOVE grand opening so that's why I know about this).


After I came, I have to write down on the guest book and get a drawing from this talented artist. I knew her because we ever met in another event.


Friday, December 20, 2013

Heavenly Blush - Manfaat Yogurt Untuk Kecantikan

Heavenly Blush Gathering

Hallooo semuaaaa ヾ(^∇^)
Setelah melewatkan masa - masa persiapan ujian blok hepatologi dan terpaksa ngga ikutan beberapa event beauty yang seru - seru selama masa itu, akhirnya aku bisa ikutan di salah satu acara yang diadakan IBB beberapa waktu lalu (*≧∀≦*)

Eventnya sendiri diadain sama Heavenly Blush. Udah pada tau dong Heavenly Blush? Itu lhoo... Brand froyo (frozen yogurt) yang khas banget sama logo hijau-merahnya dan sering ada di mall - mall.

Nah, eventnya diadain di counter Heavenly Blush Plaza Indonesia, yang mana berarti aku harus menempuh perjalanan dari ujung timur Jakarta ke pusat kota Jakarta yang macetnya auzuiblah... ; ̄ロ ̄)!!


Saturday, December 14, 2013

Festive Look with D'Eyeko Syahrini Cakrawala

It's already December and IBB is ready with their December MakeUp Challenge! ヾ(♥◕ฺ∀◕ฺ)ノ゚
In collaboration with D'Eyeko, this month's prizes are products from D'Eyeko worth for IDR 500.000 + cash IDR 500.000 for 2 winners. 

So, ladies don't waiting too long. It's already mid December and go submit your look!



Tuesday, November 19, 2013

Blast Your Holiday with Lancôme!

I know it's still November, but as for me it's nearly Christmas and I'm so into holiday spirit.
Yay! (。◕ ∀ ◕。)

Well, lately, I'm so in love with Lancôme Hypnôse Palette. I use it in almost every occasion these days. I got D01 and S03 and I love them all! Beside that, I was so happy to get Lancôme x Alber Elbaz Hypnôse Drama Mascara - 01 (。→∀←。) Do you wanna know why I love them so much?

Friday, November 1, 2013

Makarizo HOT ICE

Makarizo has released their newest product, which is HOT ICE Mineral Oil.
Makarizo HOT ICE Mineral Oil is a specific treatment for coloured hair.


This product is under MK3 line, which is one of Makarizo Professional Line. Contains mineral oil, HOT ICE serum will repair brittle hair shaft which have experienced hair colouring process. It will also increase the intensity of hair colour, making the colouring hair becomes more healthy, soft and shiny.

Thursday, October 31, 2013

Bouncia Body Soap

Do you adore Japanese? Or do you love Japan's products?
Then you should check this one out.


This liquid soap is made by Cow Brand, one of the famous brand in Japan.
One variant of Cow Brand soap bar even showed in one of the Chibi Maruko Chan anime!

Monday, October 21, 2013

BIOKOS & Caring Colours - Love Our Local Product

Let's say, until today all of my blog posts are written in English. But, do you know that the fact is I'm an Indonesian? (*≧∀≦*)

Even there's no information on my blog about my citizen status, I just wanna say that I'm happy to being an Indonesian (even it's not pure Indonesian since my dad is a Chinese). I was born and grew up here. Can't imagine if I left this metro city (´д`ι)

As Indonesian, I want to support our local beauty products by using it and spreading the fact that local products are also as good as imported ones. And to make it more Indonesia, I'm gonna make a dual lingual review, English and Bahasa.

And for your note, I use the IBB photo mark on all of my photos here because my review will also being published on IBB's website  (*≧∀≦*)


The products consist of 3 skin care products from BIOKOS and 3 makeup products from Caring Colours.


Let's start with BIOKOS first (^▽^)/

BIOKOS Pure Balance 20s - Scrub Gel


The product comes in a green box with plastic seal. So, if you bought this one, make sure the seal isn't  broken.

Produk ini dikemas dalam sebuah box berwarna hijau dan disegel. Jadi, jika kamu membeli produk ini, jangan lupa untuk memastikan segelnya tidak rusak ya.


Behind the box you'll find (quite) detail information about the product. It's written in both Bahasa and English.

Di belakang box tersebut, kamu akan menemukan penjelasan yang cukup detil tentang produk ini. Tenang aja, penjelasannya ditulis dalam bahasa Indonesia dan bahasa Inggris, kok.


In the side box, you can find the ingredients and some statements about the product. This product is dermatologically tested and clinically proven which indicates that it's safe for our skin. No animal testing means the process of making this product isn't harm other animals.

Di sisi samping box, kamu dapat menemukan informasi tentang komposisi dan beberapa pernyataan tentang produk. Produk ini telah diuji secara dermatologis dan terbukti secara klinis yang berarti produk ini aman dipakai untuk kulit kita. Produk ini juga tidak diujikan pada binatang yang menujukkan kalau dalam proses pembuatan produk, tidak ada binatang yang disakiti untuk dijadikan binatang percobaan.


The exact size of the product is surprising me. It's quite small compared with the box size. But, I think it will last for about a month (or maybe more) since I only scrub my face once a week.

Ukuran produk yang sebenernya cukup mengejutkan. Cukup kecil jika dibandingkan dengan ukuran boxnya sendiri. Tapi, aku rasa produk bisa dipakai selama 1 bulan (atau mungkin lebih) karena aku hanya melakukan scrub pada wajah satu minggu sekali saja.


Behind the tube, you'll see some information in English. It's very unfortunate for me, since this is the local product, it should give information in Bahasa instead of English. We should be proud of our national language, shouldn't we?

Di belakang tube produk, kamu dapat melihat penjelasan yang ditulis dalam bahasa Inggris. Hal ini sangat aku sayangkan, karena produk ini adalah produk lokal. Seharusnya informasi yang diberikan ditulis dalam bahasa Indonesia saja dibandingkan bahasa Inggirs. Kita seharusnya bangga dengan bahasa nasional kita, kan?


The texture of the product is thick with some scrub beads. Can't say the scrub beads is soft enough because I feel it was quite rough on my face. By the way, I like the green coloured (。→∀←。)

Tekstur dari produk ini cukup kental / padat dengan beberapa butiran scrub. Bisa dibilang kalau butiran scrubnya tidak cukup lembut untuk muka, karena pada saat pemakaian, aku merasa scrubnya terlalu kasar. Ngomong - ngomong, aku suka warna hijaunya (。→∀←。)

BIOKOS Pure Balance 20s - Oil Control Mask


Same as BIOKOS Scrub Gel, this product comes in a green box with plastic seal. So, if you bought this one, make sure the seal isn't  broken.

Sama seperti BIOKOS Scrub gel, produk ini dikemas dalam sebuah box berwarna hijau dan disegel. Jadi, jika kamu membeli produk ini, jangan lupa untuk memastikan segelnya tidak rusak ya.


Behind the box you'll find (quite) detail information about the product. It's written in both Bahasa and English.

Di belakang box tersebut, kamu akan menemukan penjelasan yang cukup detil tentang produk ini. Tenang aja, penjelasannya ditulis dalam bahasa Indonesia dan bahasa Inggris, kok.


In the side box, you can find the ingredients and some statements about the product. This product is dermatologically tested and clinically proven which indicates that it's safe for our skin. No animal testing means the process of making this product isn't harm other animals.

Di sisi samping box, kamu dapat menemukan informasi tentang komposisi dan beberapa pernyataan tentang produk. Produk ini telah diuji secara dermatologis dan terbukti secara klinis yang berarti produk ini aman dipakai untuk kulit kita. Produk ini juga tidak diujikan pada binatang yang menujukkan kalau dalam proses pembuatan produk, tidak ada binatang yang disakiti untuk dijadikan binatang percobaan.


It comes in bigger size than the Scrub Gel. I don't know how long it will last since I haven't ran out of this product. But, I think it depends on how often you use this mask and how much product you use on each usage.

Kemasan tubenya lebih besar dibandingkan dengan Scrub Gel. Aku masih belum tahu dalam jangka waktu berapa lama produk ini akan habis karena aku masih belum menghabiskan satu tube penuh produk ini. Tapi, aku rasa hal itu tergantung pada seberapa sering kamu menggunakan masker ini dan seberapa banyak produk yang kamu gunakan setiap kali maskeran.


Behind the tube, you can find information in English.

Di belakang kemasan tube, kamu bisa menemukan informasi dalam bahasa Inggris.


The mask cream comes in green coloured with thick consistency. The texture is kinda like tooth paste. I don't really like the feeling on my face after the mask gets dry on my face. My face feels so tight. After washing my face with water, I can feel that my face becomes softer and shine-free. I really recommended this product to you who have oily face because this product can reduce oil on your face even after first time  usage.

Krim maksernya berwarna hijau dengan konsistensi yang kental. Teksturnya terasa seperti pasta gigi. Aku kurang suka ketika masker mulai mengering di wajahku. Wajah terasa sangat kencang dan tertarik. Setelah mencuci muka, aku bisa merasakan kalau kulit wajahku terasa lebih halus dan bebas kilap. Aku sangat merekomendasikan produk ini  untuk kalian dengan tipe wajah yang berminyal (oily) karena produk ini bisa mengurangi minyak di wajah, bahkan setelah pemakian pertama saja.

BIOKOS Pure Balance 20s - Oil Control Mask


Same as BIOKOS Scrub Gel and BIOKOS Oil Control Mask, this product comes in a green box with plastic seal. So, if you bought this one, make sure the seal isn't  broken.

Sama seperti BIOKOS Scrub Gel and BIOKOS Oil Control Mask, produk ini dikemas dalam sebuah box berwarna hijau dan disegel. Jadi, jika kamu membeli produk ini, jangan lupa untuk memastikan segelnya tidak rusak ya.


Behind the box you'll find (quite) detail information about the product. It's written in both Bahasa and English.

Di belakang box tersebut, kamu akan menemukan penjelasan yang cukup detil tentang produk ini. Tenang aja, penjelasannya ditulis dalam bahasa Indonesia dan bahasa Inggris, kok.


In the side box, you can find the ingredients and some statements about the product. This product is dermatologically tested and clinically proven which indicates that it's safe for our skin. No animal testing means the process of making this product isn't harm other animals.

Di sisi samping box, kamu dapat menemukan informasi tentang komposisi dan beberapa pernyataan tentang produk. Produk ini telah diuji secara dermatologis dan terbukti secara klinis yang berarti produk ini aman dipakai untuk kulit kita. Produk ini juga tidak diujikan pada binatang yang menujukkan kalau dalam proses pembuatan produk, tidak ada binatang yang disakiti untuk dijadikan binatang percobaan.


The bottle is unique with that bulging flipped-up cap. The size itself is quite small, contains only 35 ml.


Behind the tube, you can find information in English.

Di belakang kemasan tube, kamu bisa menemukan informasi dalam bahasa Inggris.



The texture is gel. It absorbed fast onto the skin and give cooling sensation. It moisten our skin without making our face becomes oily.

Teksturnya adalah gel. Produk ini menyerap cepat ke dalam kulit dan memberikan efek dingin setelah pemakaian. Produk ini melembabkan kulit tanpa membuat wajah kita menjadi berminyak.

Caring Colours - Luxurious Perfecting Blush (Rose Desire)


The packaging is dominated with pink colour with a silver button to open the product. A Caring Colours logo also printed on the front side. The front side of the packaging can reflect the light and any objects.

Kemasannya didominasi oleh warna pink dengan tombol silver yang digunakan untuk membuka tutup produk. Logo Caring Colours juga tercetak pada bagian depan kemasan. Bagian depan kemasan ini bersifat reflektor.


On the back side, there's some information about the product.

Di bagian belakang, tertulis informasi tentang produk.


This product has BPOM number, it means this product is safe and trusted.

Produk ini terdaftar di BPOM sehingga aman digunakan dan terpercaya.


The blush comes with a brush and a mirror. As for me, this blush is travel friendly.

Perona pipi ini juga dilengkapi dengan kuas dan kaca. Menurutku, perona pipi ini praktis jika dibawa bepergian.


Surprisingly, the colour is pigmented enough. Just need one or two swipes and you'll get the colour popped on  your cheek.

Cukup mengejutkan, warna dari perona pipi ini cukup jelas. Hanya butuh satu atau dua kali pulasan dan warnanya sudah terlihat jelas di pipi kamu.

Caring Colours - Eye Liner (Black)


The packaging is so so, dominated with black coloured and a silver cap.

Kemasannya terlihat biasa saja, didominasi oleh warna hitam dengan tutup berwarna silver.


The pencil itself looks like a standard pencil colour #LOL. What I dislike is it should be sharpen manually with a sharpener. It will be better if it came in retractable pencil.

Pensilnya sendiri terlihat seperti pensil warna standard #HAHAHA. Yang aku tidak suka adalah pensil ini perlu diraut secara manual dengan rautan. Akan lebih baik jika dibuat menjadi model retractable yang dapat diputar dan tidak perlu diraut.



This eyeliner is pigmented enough, gives you a really black line as the result. But the minus point is, it's easily smudging after (even) a soft rub.

Eyeliner ini cukup pigmented, memberikan hasil garis dengan warna yang cukup hitam. Kekurangannya adalah, cepat sekali luntur, bahkan hanya dengan gosokan yang lembut sekalipun.

Caring Colours - Happy Eye Shadow (05 Happily Ever After)


The packaging is so so with transparent cover and pink colour all over the body. The HALAL sticker is also attach on the cover.

Kemasannya biasa saja, dengan tutup yang transparan dan warna pink di seluruh badan kemasan. Ada stiker HALAL yang menempel di tutup kemasan.



On the back side, there's a little information that written in Bahasa and also the ingredients.

Di bagian belakang, ada informasi singkat yang ditulis dalam Bahasa dan juga perihal komposisi produk.


This product comes with a dual applicator (brush & sponge). The minus point is it has no mirror.

Produk ini juga dilengkapi dengan aplikator ganda (kuas & sponge). Kekurangannya adalah tidak adanya kaca di dalamnya.


Consists of 1 matte eye shadow colour (brown - left one) and 3 shimmering eye shadow colour (pink - soft pink - blue). I think the colour is wearable for every day use.

Terdiri dari 1 matte eye shadow (coklat - paling kiri) dan 3 shimmering eyeshadow (pink - pink muda - biru). Aku rasa warnanya cukup aman jika digunakan untuk sehari - hari.


This eye shadow is really pigmented and the colours are beautiful. No need using eye shadow primer to popped out the colour.

Eye shadow ini sangat pigmented dan warna - warnanya sangat cantik. Tidak perlu lagi menggunakan eye shadow primer untuk memunculkan warnanya.

Sunday, October 20, 2013

t1 Essence Recovery

Do you have damaged / coloured hair? Or your hair has been through other chemical process?
Are you looking for a hair vitamin essence that can recover your hair condition and makes it become more healthy in a simple way?

Then you might looking for this t1 Intesive Essence Recovery.


Packing in an orange hard plastic bottle , it gives a fresh feeling when I see it. In the name of hygiene, the spray itself is covered with a plastic cap.



On the back of the bottle you can find a short information about the product, direction (how to use) and ingredients.



All information on the back of the bottle is written in English. But don't worry, MAKARIZO gives the details in Bahasa too. They even add information about the main ingredients, which is Hydrolized Silk Protein and Multi Vitamin.

Hydrolized Silk Protein is a nutrition to recover your dry and damaged hair. Meanwhile, the vitamins will maintain the natural hair strength and protect the hair from damage.


The nozzle spray is good even it's made from plastic :)


The product actually is water based. It also have fresh floral fragrance.
I usually use it after bathing. I spray some amounts of t1 Essence Recovery onto my hair and even the product with my hand. Then I blow my hair (yep, I like to use hair dryer almost every day). And by using this product, my hair smells so good and also looks more healthy.

Somehow it makes my coloured hair looks brighter under the light and I really like this effect.
Besides, I suppa like the fragrance :)